Moeite met huis kopen? Verminder de druk met Bieden met Zekerheid

In de laatste jaren is het steeds uitdagender geworden om een huis te kopen. Mensen bieden flink over en laten het financieringsvoorbehoud achterwege om meer kans te maken op hun droomhuis. Hierdoor kan jij druk voelen om ook maar zonder voorbehoud te gaan bieden. Maar dit brengt risico’s met zich mee. Wil jij veilig en verantwoord een bod uitbrengen? Dan biedt Bieden met Zekerheid de oplossing!

Verzekerd tegen waarborgsom

Het uitbrengen van een bod zonder financieringsvoorbehoud kan riskant zijn. Als je uiteindelijk geen hypotheek kunt krijgen, ben je als koper namelijk verplicht een waarborgsom van 10% van de koopsom te betalen. Een behoorlijk bedrag. Met Bieden met Zekerheid ben je hiertegen verzekerd, zelfs als ondernemer! Hierdoor worden je financiële risico’s geminimaliseerd. Je verzekert zogezegd het financieringsvoorbehoud.

Waarom Bieden met Zekerheid?

De druk onder huizenkopers is momenteel groot. Als je gebruikmaakt van Bieden met Zekerheid – een unieke verzekering – krijg je een certificaat dat aangeeft tot welk maximaal bedrag je een huis kunt kopen. Dit geeft je de mogelijkheid om op een verantwoorde manier een bod uit te brengen zonder voorbehoud van financiering. Er wordt een bankgarantie gesteld, wat de verkoper extra zekerheid geeft dat de verkoop aan jou als koper doorgaat. Hierdoor val jij meer op tussen de vele andere bieders en vergroot je je kansen op de woningmarkt.

Hoe werkt het?

 • Samen met een van onze hypotheekadviseurs bespreek je jouw financiële situatie en bepaal je welk bedrag jij maandelijks wilt en kunt betalen voor een woning. Op basis van dit gesprek wordt een nauwkeurige berekening gemaakt, gebaseerd op jouw inkomen, zodat je weet wat je biedingsruimte is.
 • Als je het droomhuis hebt gevonden en een bod wilt uitbrengen, kunnen wij het Bieden met Zekerheid-certificaat voor je aanvragen. Dit vereist ook een waardebepaling van de woning. Die kan op verschillende manieren worden bepaald.
 • Afhankelijk van je situatie gaan wij beoordelen of een bod zonder financieringsvoorbehoud maar met het Bieden met Zekerheid-certificaat in jouw geval verantwoord is.
 • Als je bieding wordt geaccepteerd, wordt de (bank)garantie direct opgesteld en vragen wij jouw hypotheek aan. Is het bod met het certificaat geaccepteerd? Maar komt de hypotheek uiteindelijk toch niet rond? Dan ben je hiervoor verzekerd en hoef je de waarborgsom niet te betalen. Dit bedrag wordt door de verzekering direct via de notaris aan de verkoper overgemaakt.

Door een Bieden met Zekerheid verzekering af te sluiten, heb je een voorsprong op andere bieders en is jouw financiële risico afgedekt.

De voordelen van Bieden met Zekerheid

 • Je hebt een betere positie met meer zekerheid
 • Je bent verantwoord verzekerd
 • Je hoeft geen bod zonder financieringsvoorbehoud te doen
 • Bieden met Zekerheid kan bij biedingen tot wel € 750.000
 • Je loopt geen financiële risico’s

Kosten Bieden met Zekerheid

Voor elke woning waarop je een bod wilt uitbrengen, vraag je een nieuw Bieden met Zekerheid-certificaat aan. Als de aankoop succesvol is, betaal je eenmalig € 850,-. Deze kosten komen bovenop de kosten van de (bank)garantie zelf.

Weten wat je kunt lenen?

Wil jij verzekerd een bod doen? En wil je weten wat jij kunt lenen om jouw droomhuis te kunnen kopen? Neem contact met ons op en maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Bel 0513 461 346 of maak direct een afspraak via onderstaande knop. Binnen 24 uur nemen we contact met je op om een afspraak te plannen. En ben je al klant bij ons? Dan zijn er kortingsmogelijkheden op het hypotheekadvies!

 • 12 maart 2024
 • 3 min leestijd
 • Hypotheken

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Timothy
Timothy Hiemstra

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant