Ga met een veilig gevoel op vakantie met deze tips

De zomervakantie komt eraan! Leuk om even lekker weg te gaan, maar wat doe je met je huis? Je wilt natuurlijk niet dat er tijdens jouw afwezigheid wordt ingebroken. Daarom geven we je graag een aantal tips om de kans op een inbraak tijdens jouw vakantie te verkleinen.

Tip 1: Laat je huis niet leeg lijken

Laat de gordijnen open, laat de lichten automatisch aan en uit gaan met een tijdschakelaar en ruim niet alles netjes op, maar laat ook wat spulletjes op tafel liggen. Zo lijkt het alsof er gewoon iemand thuis is en slaan inbrekers jouw huis over.

Tip 2: Vraag iemand om een oogje in het zeil te houden

Je buren willen vast wel de post uit de bus halen en binnenbrengen zolang jij weg bent. Kunnen ze ook direct je planten even water geven. In plaats van je buren vragen, kun je ook een vriend of familielid vragen in je huis te blijven als jij weg bent. Ook handig als je huisdieren hebt die thuis blijven!

Tip 3: Wacht met het delen van je vakantiefoto’s op social media tot ná je vakantie

Natuurlijk is het leuk om te delen op welke mooie plekken jij bent tijdens je vakantie. Maar zo weten inbrekers ook precies wanneer je weg bent. Het is dan ook beter om je foto’s pas op social media te plaatsen als je weer terug bent van je reis.

Tip 4: Zorg voor goede sloten en overweeg een alarmsysteem of camera

Als een inbreker niet binnen een halve minuut jouw slot kan kraken, haakt hij meestal af. Kies daarom voor sloten met het BORG-certificaat of het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Die maken het kwaadwillenden het moeilijkst. Ook een alarmsysteem of (deurbel)camera schrikt inbrekers af en zorgt dat ze jouw huis links laten liggen.

Extra tip: regel een goede reisverzekering

Naast het veilig achterlaten van je woning, is het ook belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten, zoals medische kosten, bagageverlies of annulering van je reis.

Inboedelverzekering

Naast deze tips is het ook belangrijk om je inboedelverzekering te controleren. Weet jij of je dit goed geregeld hebt? Heb je bijvoorbeeld waardevolle spullen in huis die niet of onvoldoende verzekerd zijn? Wij kijken er graag samen met jou naar en geven je een vrijblijvend advies. Wij zorgen ervoor dat je goed verzekerd op vakantie kunt.

Jouw persoonlijke verzekeringsadviseur

Met meer dan 30 jaar ervaring in de verzekeringsbranche is Van Campen & Dijkstra dé verzekeringsadviseur in Noord-Nederland. Wij adviseren je graag over alle soorten verzekeringen, van inboedel- tot reisverzekering. Maar ook voor je bankzaken en hypotheken kun je bij ons terecht.

Wij wensen je alvast een fijne en onbezorgde vakantie! Met deze tips én de juiste verzekeringen gaat dat vast lukken!

  • 2 juli 2024
  • 2 min leestijd
  • Verzekeren

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Niek Klasema

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant