Gorredijk, Grou, Sneek en Steenwijk overspoeld met spaarvarkens

Vorige week hebben de zelfstandig adviseurs van de RegioBank vestigingen in Gorredijk, Grou, Sneek en Steenwijk een actie opgezet voor de kinderen in de buurt; BigHunt, hét leukste familiespel tijdens de voorjaarsvakantie. Lekker met elkaar naar buiten, om op zoek te gaan naar spaarvarkens. Want kinderen leren omgaan met geld, is heel belangrijk en met onze rode spaarpotten hebben wij hen in aanraking gebracht met het sparen.

BigHunt

In de genoemde plaatsen zijn aan het begin van de voorjaarsvakantie allemaal rode spaarvarkens verstopt, onder het motto ‘BigHunters gezocht’. De BigHunters die deze biggen als eerste vonden, mochten de spaarvarkens houden. Het begin voor kinderen om te gaan sparen.

De BigHunt actie is vorig jaar bij onze vestigingen in Steenwijk en Gorredijk begonnen, in de bijzondere periode waar we te maken hadden met de uitbraak van het coronavirus waardoor er allemaal maar weinig te beleven viel. Omdat deze actie vorig jaar goed ontvangen werd door de lokale omgeving, heeft deze actie dit jaar weer plaatsgevonden in Gorredijk, Grou, Sneek en Steenwijk. De van Campen & Dijkstra vestiging in Harlingen, die ook zelfstandig adviseurs is van RegioBank, heeft nu nog niet meegedaan. Maar is voornemens om de de BigHunt in de meivakantie te organiseren.

Ook dit jaar is de BigHunt weer een groot succes gebleken. Alle verstopte spaarvarkens zijn binnen een week en in de voorjaarsvakantie van het Noorden teruggevonden, met soms wat hulp met ‘BigHints’. Maar alle spaarvarkens, zo’n 80 stuks, hebben uiteindelijk een nieuwe eigenaar gevonden.

Buurtzame bank

De rode spaarvarkens zijn RegioBank spaarpotten. RegioBank is de bank in de buurt en staat voor ‘buurtzaam’ en willen een maatschappelijke rol spelen in het leven van mensen. Enerzijds door een persoonlijke benadering met de bank in de buurt en anderzijds door ook daadwerkelijk aanwezig te zijn in het leven van klanten en de buurt. Regelmatig staan onze zelfstandig adviseurs van de RegioBank vestigingen voor de klas om uitleg te geven over het omgaan met geld, worden er workshops gegeven over veilig internetbankieren of ondersteunen we leuke evenementen waarbij we fysiek aanwezig zijn. En ook organiseren we een ludieke actie voor de buurt, zoals deze BigHunt.

Sparen is belangrijk

Met deze actie wilden we op een ludieke manier kinderen voorzien van een nieuwe spaarpot om ze in aanraking te laten komen met het begrip ‘sparen’. Een spaarpot, maar ook zakgeld, is namelijk het ideale middel om te starten met sparen. Hiermee leren kinderen omgaan met geld en zo oefenen zij stap voor stap met geld om te gaan, waar ze later profijt van hebben. Spelenderwijs worden de verschillende munten herkend en leren zij dat als je iets wilt kopen, dat je er voor moet sparen. Kinderen hebben allerlei mooie dromen en wij vinden het belangrijk om te helpen samen deze dromen waar te maken.

De BigHunt is een eigen initiatief van Van Campen & Dijkstra en geen collectieve actie van RegioBank, waardoor deze actie alleen lokaal is gevoerd.

  • 1 maart 2022
  • 2 min leestijd
  • Bankzaken

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Dinie Visser
Dinie Visser

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant