Klantverhaal van Rients uit Oudega

Rients uit Oudega (SWF) kreeg de kans om de huurwoning waar hij al een jaar in woonde te kopen. Hij greep deze kans met beide handen aan en regelde de financiering ervan via hypotheekadviseur Timothy Hiemstra bij Van Campen & Dijkstra.

Rients is 30 jaar en woont in Oudega. In het dagelijks leven is hij online marketeer bij een mediabedrijf in Lemmer. Hier werkt hij inmiddels bijna drie jaar met veel plezier. In zijn vrije tijd is Rients graag actief op het water. “Sinds een paar jaar ben ik op de Oudegaaster Brekken begonnen met wingfoilen, een vorm van surfen waarbij je zo’n halve meter boven het water zweeft. Best lastig als je geen ervaring hebt met wind- of kitesurfen, maar het lukt inmiddels aardig!”

Duidelijke uitleg

Ook voetbalt hij bij de lokale voetbalvereniging VV Oudega. “Zo ken ik Timothy ook. Dus toen ik de kans kreeg om het huis dat ik bijna een jaar huurde te kopen heb ik hem meteen een berichtje gestuurd met de vraag ‘kan ik dit betalen’ en ‘hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’ Timothy heeft mij uitgenodigd voor een gesprek om te kijken wat er voor mij allemaal mogelijk was. In anderhalf uur tijd heeft hij mij van alles verteld en uitgelegd. Waar moet ik rekening mee houden en wat zijn de opties. Een goed en helder verhaal met voor mij de belangrijkste boodschap: hier komen we wel uit! Dat gaf mij veel rust en zekerheid.”

Laagdrempelig

Rients waardeert vooral het laagdrempelige. “Het feit dat ik bij elke vraag gemakkelijk een Whatsapp-berichtje naar Timothy kon sturen vond ik heel fijn. Ook de rustige houding van ‘het komt wel goed’ was fijn. Verder legde hij heel duidelijk uit waarom hij bepaalde vragen moest stellen. Hierdoor was alles heel duidelijk voor mij.”

Klantportaal

Tijdens het traject van een hypotheekadvies wordt bij Van Campen & Dijkstra gebruikgemaakt van het online klantportaal. Als klant kun je daarin gegevens uploaden, zoals salarisstrook, werkgeversverklaring en taxatierapport van de woning. De adviseur maakt in dit portaal ook de berekeningen voor de hypotheek. “Tijdens het gesprek nam Timothy via het portaal de berekeningen door. Dat vond ik een goede manier om duidelijk te krijgen wat er allemaal bij een hypotheek komt kijken.” aldus Rients. Als klant kun je het klantportaal ook zelf inzien via onze website. Zo kun je te allen tijde zien hoever je aanvraag is en of je nog bepaalde gegevens moet aanleveren.

Van huur naar koop

Rients was starter op de woningmarkt. ”Ik wist dat de woningmarkt momenteel best stressvol en zenuwachtig is. En ik heb ook veel verhalen gehoord van mensen uit mijn omgeving waarbij wordt overboden of dat er juist heel veel gegadigden zijn voor dezelfde woning. Dat geldt ook voor Oudega. Ik heb het geluk gehad dat ik via familie een huis kon gaan huren vorig jaar en dat ik dat huis nu kon kopen. Hierdoor waren er geen andere partijen in beeld.”

Bankzaken

Naast zijn hypotheek heeft Rients ook zijn bankzaken geregeld via Van Campen & Dijkstra. “Ik heb nu ook een bankrekening bij RegioBank geopend. Hierbij had ik ook nog eens het geluk dat ik dit alles regelde tijdens jullie Overstapweken. Daardoor ontving ik ook nog eens 300 euro Overstapkorting op mijn rekening. Dat geld kan ik weer goed gebruiken voor aanpassingen aan mijn huis. En voor mij maakt het niet veel uit bij welke bank ik zit. Alhoewel je wel echt het gevoel hebt dat de RegioBank een stuk persoonlijker is dan andere grote Nederlandse banken. Ik hoef maar een belletje te doen en een uur later is het geregeld. Dat is in ieder geval niet iets wat ik direct van een bank verwacht. Maar dus wel van RegioBank!”

Toekomst

Ondanks dat Rients in hetzelfde huis is blijven wonen als dat hij al huurde, is zijn blik toch veranderd. “Nu het huis echt van mijzelf is, kijk ik er toch anders tegenaan. Ik heb nu wel plannen om het één en ander aan te pakken. Maar eerst nog even sparen!”

Ook een afspraak maken?

Ben jij net als Rients ook een starter op de woningmarkt? En wil jij weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? We kijken graag met je mee. Wij geven altijd onafhankelijk hypotheekadvies afgestemd op jouw wensen en jouw situatie. Maak een vrijblijvende afspraak met Timothy Hiemstra of één van onze andere hypotheekadviseurs.

  • 15 september 2023
  • 4 min leestijd
  • Hypotheken

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Timothy
Timothy Hiemstra

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant