Klantverhaal van Stefan

Voor een starter op de woningmarkt is alles nieuw en dan is het des te fijner om als hypotheekadviseur zo’n jonge huizenzoeker helemaal op weg te helpen met deze grote stap. Wij bekijken iedere situatie apart en geven daarbij een advies op maat. Zo ook bij de tweeëntwintig jarige Stefan. Onze hypotheekadviseur Timothy Hiemstra in Sneek heeft hem dit voorjaar geholpen met de hypotheek toen hij zijn droomhuis had gevonden.

“Ik had een huis op het oog, waar ik gelijk het gevoel bij kreeg dat dit mijn plekje zou worden. Op dat moment woonde ik nog thuis. Samen met mijn vriendin en mijn vader als toehoorder had ik een afspraak gemaakt bij Van Campen & Dijkstra. Wij kwamen hier terecht na een eerdere mindere ervaring bij een andere hypotheekverstrekker en mijn ouders hadden zelf goede ervaringen met Van Campen & Dijkstra,” vertelt Stefan.

Duidelijke uitleg

“Het oriënterende gesprek voelde ook gelijk vertrouwd. Er werd de tijd voor ons genomen en Timothy legde goed uit welke mogelijkheden er zijn, zoals de verschillende soorten hypotheken, hoe deze werken en wat de voor- en nadelen zijn. Ook nam hij ons mee in het proces van een hypotheekaanvraag. Ik heb nog nooit eerder een huis gekocht, dus heb hier helemaal geen verstand van. Super fijn dat alles nu duidelijk is.”

Advies op maat

“Het huis wat ik had gezien, dat wilde ik in mijn eentje kopen en er moest wel echt veel aan gebeuren. Mijn voordeel is dat ik timmerman van beroep ben en dus heel veel dingen zelf kan. Samen met Timothy hebben we ook naar mijn verbouwplannen gekeken. Doordat ik zelf kan klussen, scheelt dit in de verbouwkosten. Als ik dit allemaal uit zou moeten besteden, dan had ik dit huis niet kunnen kopen. Timothy heeft echt een hypotheekadvies op maat voor mij gemaakt. Wat het beste voor mij was en past bij mijn situatie.”

Voorbereid op pad

“Na het hypotheekgesprek wist ik welk bod ik kon doen op het huis. Dat geeft wel een goed gevoel, dat je zeker weet dat je dit kunt betalen. Omdat ik het huis heel graag wilde hebben en mezelf hier wel oud zie worden door de vele mogelijkheden die er in het huis zijn, hebben we er voor gekozen om de vraagprijs te overbieden. En die tactiek heeft gewerkt.”

Persoonlijk

“Wat echt top is, is dat ik voor al mijn vragen bij de hypotheekadviseur terecht kon, ook tussentijds. Niets was te gek. Ook werd er meegedacht over mijn situatie waarin ik in mijn eentje het huis koop, maar straks wel samen met mijn vriendin ga bewonen. Dan moet je ook nadenken over de toekomst; wat er met het huis en mijn vriendin gebeurt als ik kom te overlijden. Behoorlijk serieuze vragen van de adviseur. Daar had ik zelf helemaal niet over nagedacht en ik vond het fijn dat ik daar op gewezen werd.”

Hele pakket

“Samen met Timothy kwamen wij uit op een annuïteiten hypotheek van de RegioBank. Dit was de beste optie voor mij, ik hou wel van vastigheid. En niet alleen heb ik mijn hypotheek geregeld bij Van Campen & Dijkstra. Ik heb ook gelijk een verzekeringspakket afgesloten en ben ik met mijn bankzaken overgestapt naar RegioBank waarbij ik gebruik heb gemaakt van de overstapservice. Samen met Dinie en met Bauke, de andere medewerkers van Van Campen & Dijkstra in Sneek, hebben we dit allemaal in diezelfde periode geregeld. Mooi alles bij elkaar.”

Tevreden

“Het is allemaal heel vlot verlopen, het ging zelfs sneller dan de planning die Timothy voor mij had gemaakt. Door de goede uitleg en het vertrouwde gevoel, kon ik het hele hypotheek-gebeuren snel los laten en mij voorbereiden op aankomende verbouwing. Twee weken geleden heb ik de sleutel gekregen en we zijn nu druk aan het klussen. Ik ben super tevreden.”

Ook een gesprek plannen?

Ben je net zoals Stefan ook een starter op de woningmarkt? Wij kijken graag met je mee wat wél kan. Altijd onafhankelijk hypotheekadvies afgestemd op jouw wensen en jouw situatie. Maak een vrijblijvende afspraak met Timothy Hiemstra of één van onze andere hypotheekadviseurs.

  • 23 maart 2023
  • 3 min leestijd
  • Hypotheken

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Timothy
Timothy Hiemstra

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant