Klantverhaal van Wilco en Eke

Door de huidige regelgeving voor hypotheken en de krappe huizenmarkt is het vooral voor starters momenteel erg lastig om een huis te kopen. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden en wij bekijken graag met onze klanten wat er wel mogelijk is. Dit hebben we ook gedaan met Wilco en zijn partner Eke. Ben Flootman, onze hypotheekadviseur in Burgum heeft hen dit voorjaar geholpen met de hypotheek toen zij hun droomhuis gevonden hadden.

Wilco is 23 jaar en heeft al sinds zijn 17e een baan in de apparatenbouw. Zijn vriendin Eke is 19 en werkt al een aantal jaren in de veehouderij. Ze zijn nu drie jaar samen en wilden graag samen een huis kopen. “Wij wilden graag weten wat we samen konden lenen en hebben daarom aangeklopt bij Van Campen & Dijkstra in Burgum.” zegt Wilco.

Jong

“Wij zijn 23 en 19. Uit onze omgeving horen wij vaak: ‘zouden jullie dat nou wel doen?’ Maar wij wilden graag samen een huis kopen. Bovendien is een eigen huis een goede investering in onze ogen. Daarom hebben wij de stap gezet toen we ons paradijsje zagen.” vertelt Wilco.

Persoonlijk

Het is voor Wilco en Eke beiden de eerste keer dat ze een huis kopen. Ze waren dan ook blij met de persoonlijke begeleiding die hypotheekadviseur Ben Flootman hen bood. Eke: “We zijn goed geholpen. Het contact was persoonlijk en dat gaf een fijn gevoel.” Wilco: “De service was geweldig. Ze kenden ons zelfs bij naam. Dat vonden wij wel heel fijn. En – wat natuurlijk ook belangrijk is – er was ook ruimte voor een grapje. Alle medewerkers willen zich inzetten voor jou en ook geven ze advies dat bij onze persoonlijke situatie past. Het is niet alleen het regelen van een hypotheek maar ook het stukje daarná. We kunnen altijd bellen of langskomen als we vragen hebben en dat is heel fijn.”

Alles onder één dak

Eke was al klant bij RegioBank en zo is het stel ook bij Ben als hypotheekadviseur terechtgekomen. Eke: “Het is een persoonlijke bank en ze willen je oprecht helpen om alles goed te regelen. Wij hebben onze verzekeringen ook bij Van Campen & Dijkstra geregeld. Ze bieden scherpe tarieven en als er iets is, dan mag je altijd bellen. Ze kijken dan wat ze voor je kunnen doen.”

Verbouwen

Het wâldhûske dat Wilco en Eke gekocht hebben is een waar klusproject. Gelukkig kunnen ze veel zelf en met hulp van vrienden en bekenden aanpakken. Wilco vertelt: “Het huis is amper geïsoleerd en de afgelopen jaren is er weinig tot niets aan gedaan, dus er moet heel wat aan gebeuren. De indeling van het huis verandert, er gaan wat wanden uit en we maken het huis weer strak. Daarnaast komt er een nieuwe vloer die aan de hedendaagse eisen voldoet qua isolatie en er komen een nieuwe badkamer en keuken in het huis.” Eke: “We zijn blij dat we dankzij Ben dit huis konden kopen en dat we hier ons droomplekje van kunnen maken.”

Ook een afspraak maken?

Ben jij net als Wilco en Eke ook een starter op de woningmarkt? En wil jij weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? We kijken graag met je mee. Wij geven altijd onafhankelijk hypotheekadvies afgestemd op jouw wensen en jouw situatie. Maak een vrijblijvende afspraak met Ben Flootman of één van onze andere hypotheekadviseurs.

  • 7 juni 2023
  • 3 min leestijd
  • Hypotheken

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Timothy
Timothy Hiemstra

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant