Speciale hypotheek voor energiezuinig huis of verduurzamingsplannen

Ga je een energiezuinig huis kopen of laten bouwen? Of wil je jouw bestaande woning energiezuiniger maken? Maak een afspraak met onze hypotheekadviseurs en zij vertellen je alles over de nieuwe RegioBank Bespaarhypotheek. Want bij deze hypotheek geldt: hoe hoger het energielabel, hoe lager je hypotheekrente.

Van Campen & Dijkstra is zelfstandig adviseur van RegioBank, maar biedt naast RegioBank producten ook hypotheekproducten aan van alle andere hypotheekverstrekkers. Wist je dat je de Bespaarhypotheek van RegioBank ook kan afsluiten als je nog geen klant van RegioBank bent (lees: geen RegioBank-betaalrekening hebt)? Wij denken graag met je mee en helpen je met de financiering. Wij adviseren, jij kiest! 

Wanneer een Bespaarhypotheek?

Er zijn een aantal redenen om een RegioBank Bespaarhypotheek af te sluiten: 

 • Je koopt een energiezuinig nieuwbouwhuis of bestaand huis met energielabel B of hoger;   
 • Je hebt al een energiezuinig huis met energielabel B of hoger en je sluit je hypotheek over; 
 • Je koopt een huis met een lager energielabel en maakt dit huis energiezuiniger. Je verbetert zo het energielabel van je huis naar B of hoger; 
 • Je wilt je bestaande Bespaarhypotheek verhogen om je huis te verbouwen en/of energiezuiniger te maken; 
 • Je wilt (regelmatig) aflossen op je hypotheek, zodat deze in een lagere tariefgroep komt. Je rente wordt hierbij automatisch aangepast, daar hoef je zelf niets voor te doen. 

Hypotheekrente

Hoeveel rente je betaalt bij dit hypotheekproduct, is afhankelijk van een aantal factoren. De waarde van je huis, het energielabel en de rentevaste periode die je afspreekt. En los je extra af? Dan daalt automatisch de rente. Bij een RegioBank hypotheek krijg je een online dashboard waarin je alle informatie over je hypotheek kunt terugvinden. Ook zie je vooraf wat je nieuwe rente wordt als je aflost of je huis energiezuiniger maakt. Zo ben je baas over je eigen hypotheek en kan je direct invloed uitoefenen op je hypotheekrente. 

Energielabel

Wat is het ook alweer, zo’n energielabel? Het is een beoordelingssysteem waarmee wordt aangetoond hoe energiezuinig een huis is. Eigenaren zijn verplicht bij de verkoop van hun huis een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper. Het label wordt weergegeven in letters en een kleur, waarbij A & groen de meest energiezuinige categorie is en G & rood de minst energiezuinige. Door je huis energiezuiniger te maken, kan je ‘opschuiven’ naar een beter label en mogelijk in aanmerking komen voor de RegioBank Bespaarhypotheek met een aantrekkelijk rentepercentage. 

Wanneer een andere hypotheek?

Het kan zijn dat deze nieuwe Bespaarhypotheek toch niet past bij jouw omstandigheden. Onze hypotheekadviseurs kijken daarom altijd eerst naar jouw persoonlijke situatie en je wensen en maken daar een advies op maat bij.   

Vaak is er namelijk veel meer mogelijk dan je denkt. Zo werken wij ook veel met maatwerkhypotheken waarbij er wordt gekeken of je de hypotheek kunt betalen en genoeg geld overhoudt voor andere uitgaven. Op deze manier stellen we beter vast of een hypotheek bij een persoonlijke situatie past. We kijken meer naar de gemiddelde uitgaven van een vergelijkbaar huishouden en gaan niet uit van de standaardnorm voor een standaard huishouden.  

Voordelen van de RegioBank Bespaarhypotheek op een rijtje:

 • Aantrekkelijke rente, ook zonder RegioBank betaalrekening; 
 • Hoe energiezuiniger de woning is, hoe aantrekkelijker de rente wordt; 
 • Automatische rentedaling als je aflost; 
 • Automatische rentedaling als je je huis energiezuiniger maakt voor een beter energielabel; 
 • Inzicht in rente: je ziet tijdens de rentevaste periode wat de rente nu is en wat de rente wordt als je aflost of verduurzaamt voor een beter energielabel. 

Meer weten over deze nieuwe hypotheek en of deze bij jouw woonwensen past? Of ben je op zoek naar onafhankelijk hypotheekadvies? Maak een afspraak bij onze RegioBankmedewerkers of hypotheekadviseurs. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, dus kom snel langs. 

Bron: RegioBank

 • 26 september 2023
 • 3 min leestijd
 • Hypotheken

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Timothy
Timothy Hiemstra

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant