Verzekeren tegen cyberaanvallen

Maakt jouw bedrijf gebruik van de software Apache Log4j? Er is een beveiligingslek ontdekt in deze software. Zorg dat updates geïnstalleerd zijn om kwetsbaarheid van de software te voorkomen. Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft onlangs de hoogste waarschuwing afgegeven voor deze software en experts waarschuwen voor een golf van cyberaanvallen. Heb je al eens nagedacht over een cyber risk verzekering voor ondernemers? Hiermee ben je goed verzekerd voor schade en zorgen we ervoor dat je snel weer verder kunt.

Apache Log4j software is gevoelig voor cyberaanvallen

Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van deze software en hierdoor risico lopen om slachtoffer te worden van een cyberaanval. Het lek van Apache Log4j heeft een hoog risico en veel impact. Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid adviseert bedrijven die gebruikmaken van de software om snel updates te installeren, die beschikbaar gesteld zijn door Apache, tegen de ernstige kwetsbaarheid van de software. Ook heeft het NCSC een lijst online geplaatst waarin applicaties worden vermeld die kwetsbaar zijn als gevolg van de ernstige kwetsbaarheid.

Altijd een passende cyberverzekering

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Van Campen & Dijkstra helpt je graag om te voorkomen dat je bedrijf stil komt te liggen door een hack of datalek. Krijg je toch met cybercriminaliteit te maken? Dan is het fijn als je voor de gevolgschade verzekerd bent. Een cyberverzekering beschermt tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercriminaliteit.

Benieuwd wat cyber security is en welke risico’s er zijn? Of wil je tips om cyberincidenten te voorkomen? Lees dan ons eerdere nieuwsitem over het stijgende aantal cyberaanvallen.

Meer informatie

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden van cyber risk verzekeringen, dan kun je uiteraard altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Of vraag gelijk een offerte aanvraag door hier te klikken.

  • 7 februari 2022
  • 2 min leestijd
  • Zakelijk

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Pieter Nauta
Pieter Nauta

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant