Ga goed voorbereid op huizenjacht

Goed voorbereid op huizenjacht gaan is essentieel om een succesvolle en weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een huis. Onze hypotheekadviseurs kunnen alvast voor je uitrekenen wat je kunt lenen, zodat je voorbereid op pad kunt. Ook geven wij je een aantal financiële tips:

Bepaal van te voren je budget

Analyseer je financiële situatie en bedenk hoeveel je je kunt en wilt veroorloven om maandelijks aan een huis uit te geven. Vergeet hierbij niet de andere vaste lasten die gerelateerd zijn aan een woning, zoals de nutsvoorzieningen en ook je verzekeringen. De hypotheekadviseur kan je helpen om een realistisch budget te bepalen, waarbij ook gekeken wordt naar inkomsten, uitgaven, schulden, spaargeld en indien van toepassing de overwaarde van een mogelijke eigen woning. Kom erachter wat jij kunt lenen en bepaal samen met de adviseur bij welk budget jij je comfortabel voelt en ook prettig kunt leven met je andere financiële verplichtingen.

Hypotheekvormen

Het is begrijpelijk als je door de bomen het bos niet ziet bij het verdiepen in hypotheekmogelijkheden. Er zijn ook zoveel vormen. Geen zorgen! Wij kijken bij ons hypotheekadvies altijd naar jouw persoonlijke situatie en welke hypotheekvorm daar dan het beste bij past. De hypotheekadviseur legt het aan je uit, zodat je weet waar je aan toe bent. Nu en in de toekomst.

Bezichtiging en bod doen

Met je budget in de hand kan je nu op huizenjacht gaan. Dat is toch waar het om draait, jouw droomhuis vinden! Misschien heb je al een bezichtiging ingepland, heb je interesse in een nieuwbouwproject of ga je huizen bezoeken tijdens een Open Huizen Dag. Als je van tevoren al weet welk huis je gaat bezichtigen en wat de vraagprijs is, dan kan de hypotheekadviseur je adviseren welk maximaal bod je kunt doen en ook onder welke financiële voorwaarden, zodat dit past binnen jouw budget.

Begeleiding van A tot Z

Het kopen van een huis is een grote stap en het is belangrijk om geduldig en goed geïnformeerd te zijn gedurende het hele proces. Neem de tijd om te onderzoeken, te vergelijken en te evalueren voordat je een definitieve beslissing neemt. De hypotheekadviseur van Van Campen & Dijkstra kan je begeleiden door het gehele hypotheekproces, je inzicht geven in je financiële mogelijkheden en je helpen een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een huis. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan een succesvolle en zorgvuldige huizenjacht.

Advies

Wij denken graag met je mee en helpen je met de financiering. Wij zijn tevens zelfstandig adviseur van RegioBank, maar werken ook samen met alle andere hypotheekverstrekkers. Wij adviseren, jij kiest! Zo kan jij je focussen op je nieuwe huis, de verhuizing en de mogelijke verbouwing die er aan zit te komen.

Wil jij goed voorbereid op huizenjacht gaan? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken graag jouw individuele situatie en geven je advies wat te doen.

  • 13 september 2023
  • 2 min leestijd
  • Hypotheken

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Timothy
Timothy Hiemstra

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant