Ga relaxed op vakantie, regel je zaken goed!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? Ga jij, net als zo’n tachtig procent van onze landgenoten, lekker op vakantie? Wat een heerlijk vooruitzicht! Wat je bestemming ook is, zorg ervoor dat je goed voorbereid op weg gaat. Dat is straks wel zo relaxed! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je huis veilig achterlaat en controleer nog even je reisverzekering. Ga je op vakantie naar het buitenland of ben je van plan om af en toe over de grens te hoppen? Check dan welke coronaregels er nog gelden, bijvoorbeeld voor een vaccinatiebewijs of mondkapjesplicht in openbaar vervoer.

Huis op slot en bewoonde indruk

Het laatste wat je wilt, is dat er tijdens je vakantie wordt ingebroken. Doe je huis dus goed ‘op slot’ en tref aanvullende maatregelen. Sluit alle ramen en deuren – ook de kleine bovenlichtjes – en doe ze waar mogelijk op slot. Zorg ervoor dat er geen ladders en trapjes rondslingeren in de tuin of tegen de gevel staan. Datzelfde geldt voor kliko’s en tuinmeubilair.

Als je ze nog niet hebt, plaatst dan voordat je vertrekt buitenlampen met een bewegingssensor. Binnen kun je een paar lampen op tijdklokken zetten. Dat helpt bij het creëren van een bewoonde indruk, zelfs als je niet thuis bent. Heb je een eigen oprit? Zet daar dan de tweede auto neer of vraag de buren om hun auto er te parkeren.

Buiten Europa betalen met je pinpas

Ga je dit jaar wat verder weg en buiten Europa op vakantie? Check dan van te voren de instellingen van je pinpas. Want niets is vervelender als je uit eten bent of in een leuke souvenirwinkel staat en je wilt betalen, maar je betaling wordt geweigerd. Dan staat waarschijnlijk ‘pinnen buiten Europa’ uit. Ga naar de RegioBank App en zet daar deze mogelijkheid aan.

Reisverzekering

Of je nu een dagje gaat shoppen over de grens, een midweek naar een vakantiepark in Nederland, of toch met de auto naar Frankrijk. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je reis, groot of klein. Zoals een ziekenhuisopname, hulp bij een ongeval of overlijden. Heb je een doorlopende reisverzekering? Check of deze nog aansluit bij je geplande reis. Denk aan de werelddekking, of dat je deze keer wel pechhulp en vervangend vervoer geregeld wilt hebben.

Door de coronapandemie hebben veel verzekeraars de voorwaarden van hun reisverzekeringen aangepast. Ze zien een coronabesmetting niet meer als een onzeker voorval en dat kan gevolgen hebben voor de dekking. Ga je naar een land met kleurcode groen of geel, dan bieden vrijwel alle verzekeraars nog altijd volledige dekking. Dat hoeft echter niet te gelden voor de kosten die je maakt als je in quarantaine moet. Lees de voorwaarden dus van tevoren goed door.

Afsluiten of aanpassen?

Wil je een reisverzekering afsluiten of een aanpassing doorgeven? Wij helpen jou hier persoonlijk mee. Neem contact met ons op door op onderstaande button te klikken of bel naar 0513 – 461 346. Eén van onze verzekeringsadviseurs, zoals Niek, regelt dit binnen no-time voor je. Hij zal je ook attenderen op de aanvullende annuleringsverzekering. Want soms gebeurt er iets waardoor je je welverdiende vakantie onverwachts moet annuleren of afbreken. Met de aanvullende annuleringsverzekering voorkom je dat je de annuleringskosten zelf moet betalen. Dat is toch fijn?! Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Bron: LevenWonen

  • 30 juni 2022
  • 3 min leestijd
  • Verzekeren

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Niek Klasema

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant