Is jouw schuur hufterproof?

Je huis heb je goed beveiligd tegen inbraak. Maar is jouw schuur ook bestand tegen inbrekers? Vaak laat de beveiliging van schuurtjes, tuinhuisjes, garages en bergingen te wensen over. Zo kunnen inbrekers daar eenvoudig hun slag slaan en laten ze je huis links liggen. Zorg er daarom voor dat je het ze zo moeilijk mogelijk maakt.

Gereedschap, barbecues, (elektrische) fietsen en tuinmeubelen, dat zijn zaken die in de gemiddelde schuur te vinden zijn. En je staat er niet altijd bij stil, maar de waarde van deze zaken loopt al snel op tot duizenden euro’s! En toch zijn de meeste schuren niet goed beveiligd. Zo is een schuurdeur vaak makkelijk uit zijn sponning te krijgen en de ruiten zijn vaak van enkel glas en dus eenvoudig kapot te slaan.

Alleen dekking bij sporen van braak

Gelukkig is diefstal of schade aan spullen uit een bijgebouw, zoals een schuur meestal gedekt op de inboedelverzekering. Alleen dienen er dan wel sporen van braak te zijn. Heb jij je fiets in de schuur geparkeerd, maar ben je vergeten de deur op slot te doen? Dan is helaas vaak niet te bewijzen dat er sprake was van inbraak en vergoedt de verzekering niet snel. En betreft het een elektrische fiets? Dan zijn veel verzekeraars nog strenger als het om diefstal gaat. Voor recht op dekking moet je fiets op slot in de schuur gestaan hebben.

Motor of scooter vallen niet onder inboedelverzekering

Veel mensen zetten hun motor en/of scooter ook in de schuur of garage. Houd er daarbij rekening mee dat deze niet verzekerd zijn tegen schade en diefstal onder je inboedelverzekering. Dergelijke voertuigen moet je apart verzekeren via een motorrijtuigen- en of scooterverzekering.

Diefstal uit de tuin

Heb je een dure barbecue, zoals een Big Green Egg? Check dan voor de zekerheid nog even de voorwaarden van je inboedelverzekering. Het kan namelijk zo zijn dat als deze in je tuin en niet in de schuur staat, je bij diefstal geen dekking hebt. Tuinmeubelen kun je trouwens meestal wel gewoon in de tuin laten staan.

Voorkomen is beter dan genezen

Als jij ervoor zorgt dat je huis en schuur goed zijn afgesloten en beveiligd tegen inbraak, dan schrikt dat inbrekers vaak al snel af. Ze zoeken dan een makkelijker doelwit. Met deze maatregelen maak je het inbrekers een stuk moeilijker:

  • Zorg voor goed en hoogwaardig hang- en sluitwerk. Bij voorkeur kies je voor sloten die voldoen aan het SKG-keurmerk;
  • Plaats dievenklauwen en anti-inbraakstrips op deuren en ramen;
  • Houd waardevolle spullen uit het zicht. Zo kun je ramen bijvoorbeeld voorzien van een folie waardoor gegluur in je schuur niet meer mogelijk is;
  • Leg buitenverlichting aan die werkt met een sensor;
  • Plaats een beveiligingscamera.

Uiteraard is het voorkomen van diefstal beter dan genezen. Maar ook al heb je er alles aan gedaan om inbraak en diefstal te voorkomen, toch kan je slachtoffer worden. Met een goede inboedelverzekering is de schade onder voorwaarden gedekt. Wil jij weten welke inboedelverzekering het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op en wij maken een voorstel voor je.

  • 24 oktober 2022
  • 3 min leestijd
  • Verzekeren

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Niek Klasema

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant