Klantverhaal van Dirjan

Dirjan Bouma is 26 jaar en een echte Grouster. Hij woont al zijn hele leven in het watersportdorp en veel mensen kennen hem. Is het niet van zijn eigen sport- en bewegingscentrum FitConcept, dan is het wel in zijn rol als korfballer of trainer van de A1 bij Korfbalvereniging MidFryslân of als oprichter van de Korfbalschool Grou. Eerder dit jaar is Dirjan klant geworden bij Van Campen & Dijkstra in Grou.

Dirjan ademt sport. Al van jongs af aan was het duidelijk dat hij ‘iets met sport’ zou gaan doen. Vroeger zat hij op kaatsen en korfbal en na de middelbare school ging hij naar het CIOS en daarna naar de CALO, de opleiding tot sportleraar. Helaas raakte hij tijdens zijn studietijd geblesseerd. Hij kampte met een zware hernia en kon een jaar lang niet naar school. In die tijd werkte Dirjan in Gorredijk bij een sportcentrum en haalde daar diverse vakdiploma’s. Daarnaast fitneste hij zelf om te revalideren bij het sportcentrum in Grou. Toen hij hoorde dat de eigenaar daarvan zijn bedrijf wilde verkopen, zocht Dirjan investeerders en zo kon hij het sportcentrum overnemen.

Snelgroeiend bedrijf

Sinds drie jaar is Dirjan dan ook eigenaar van sport- en bewegingscentrum FitConcept in Grou. In die tijd is het bedrijf gegroeid van 250 naar 850 leden en kun je er niet alleen fitnessen, maar zijn er ook twee padelbanen bijgekomen, kun je yogalessen volgen of een potje squashen. De fitnessapparaten zijn flink vernieuwd en er is geïnvesteerd in medewerkers. Later dit jaar komt er ook nog een dansstudio bij. Een snelgroeiend bedrijf dus.

Huis via Facebook

Maar weer werkte Dirjans lichaam niet mee. Hij kreeg weer last van een hernia en deze keer was het zo erg dat hij vier maanden plat lag. “En terwijl ik plat lag met die hernia, zag ik op Facebook een huis voorbijkomen. Ik was niet echt op zoek, maar dit huis kwam op mijn pad.” vertelt Dirjan. Hij ondernam direct actie. “Op krukken heb ik het huis bezichtigd en dat zag er goed uit.” Hij bood de vraagprijs. “Maar wel met de voorwaarde dat de verkoper het huis dan niet meer verder in de verkoop zou gooien, bijvoorbeeld via Funda. Omdat ik de verkoper wel kende, ging die daarmee akkoord. En toen was het voor mij zaak om de hypotheek te regelen.” zegt Dirjan. Maar dat bleek toch lastiger dan op voorhand verwacht.

Vastbijten

Dirjan wilde de financiering van de woning regelen via zijn huisbank. “Maar doordat ik nog niet genoeg cijfers van het sportcentrum kon laten zien, kregen ze het daar uiteindelijk niet voor elkaar de hypotheek rond te krijgen. Ontzettend balen natuurlijk, want pas na 5 tot 6 weken kreeg ik te horen dat het hem niet werd.” Dirjan had geluk dat hij het huis van een bekende wilde kopen en dat deze wel wilde wachten. “Mijn vader zei toen: ‘anders moet je het eens bij Van Campen & Dijkstra proberen.’ En dat heb ik gedaan. Ik had een gesprek met hypotheekadviseur Pauline Kuiper en zij zag mijn aanvraag als een uitdaging. Ze heeft zich er helemaal in vastgebeten. Zelfs buiten kantoortijden appte ze mij nog om bepaalde documenten aan te leveren. Zo kon het aanvraagproces lekker snel worden doorgezet. Pauline keek buiten de gebaande paden en heeft het zo toch voor elkaar gekregen dat ik een hypotheek kon krijgen en zo het huis kon kopen. Ik ben superblij met Pauline. Het heeft wel even geduurd voor het rond was, maar het is gelukt. Ik had echt het gevoel dat ze zich tot het uiterste voor mij heeft ingezet.”

Verzekeringen

De verzekeringen voor de woning heeft Dirjan ook direct via Van Campen & Dijkstra laten regelen. Verzekeringsadviseur Sietze Eelsingh heeft daarvoor een voorstel gemaakt. Dirjan: “Ja, het was heel makkelijk dat dit ook direct bekeken en geregeld kon worden. Sietze heeft met mij besproken welke verzekeringen ik nodig heb, hij heeft een offerte gemaakt en ik heb alleen maar een handtekening hoeven zetten. Toen was alles al klaar!”

Vlakbij huis

Ook de bankrekening van Dirjan loopt inmiddels via RegioBank. “Het is gewoon handig om alles zo vlakbij huis te kunnen regelen. Als er iets is, dan loop ik even binnen bij Sietze en Rixt.

Ook overstappen?

Wil jij ook zonder gedoe overstappen met je bankzaken, je verzekeringen en of je hypotheek? Kom dan langs bij één van onze Van Campen & Dijkstra RegioBank vestigingen. In Grou staan Sietze en Rixt voor je klaar, maar ook bij onze andere vestigingen hebben wij lokale adviseurs die je graag persoonlijk advies geven. En ook daar kun je gewoon binnenlopen.

  • 30 oktober 2023
  • 4 min leestijd
  • Hypotheken

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Timothy
Timothy Hiemstra

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant