VdM Finance Guide en Van Campen & Dijkstra storten zich op zakelijk financieren

Al lange tijd zien wij bij Van Campen & Dijkstra mooie kansen in de zakelijke financieringsmarkt ontstaan en besluiten nu om die te gaan benutten. Op deze manier kunnen wij onze zakelijke klant nog beter bedienen. In de zoektocht naar een geschikte partner kwamen Job Steenland en Christiaan Van der Molen met elkaar in contact. De één als eigenaar van Van Campen & Dijkstra en de ander als eigenaar van VdM Finance Guide. Deze maand is het bedrijf VCD Zakelijk Financieren opgericht met beide heren als vennoot en wordt er samengewerkt onder de vlag van Van Campen & Dijkstra.

Zakelijke dienstverlening

Bij Van Campen & Dijkstra richten wij ons op particulieren en zakelijke klanten. Wij bieden hen advies en bemiddeling op het gebied van verzekeren, bankieren – als zelfstandig adviseur van RegioBank – en hypotheken. Met deze nieuwe stap met VCD Zakelijk Financieren B.V. wordt invulling gegeven aan de laatste pijler die past binnen de zakelijke strategie van Van Campen & Dijkstra: Verzekeringen, RegioBank en Hypotheken. Voor de zakelijke markt is dat laatste natuurlijk ‘Financieringen’. Eén loket voor het gehele zakelijke financiële pakket.

Steenland: “Samen met Christiaan gaan wij onze bestaande verzekerings- en bankklanten bedienen met zakelijk financieren. Hij neemt met de oprichting van het nieuwe bedrijf de gehele bedrijfsvoering op zich. Zijn adviezen voor de zakelijke klant kunnen bij de opstart van een bedrijf zijn, bij een overname, bij een uitbreiding, verbouwing, bij de aanschaf van voorraad en lease. Verzin het maar. Ik ben erg blij om dit nieuwe avontuur met Christiaan aan te gaan. Samen zien wij mooie kansen in de markt en daar stappen we vol overtuiging in.”

Christiaan & VdM Finance Guide

Christiaan van der Molen is geen onbekende voor Job Steenland en Van Campen & Dijkstra. Hij is al negen jaar actief met zijn bedrijf VdM Finance Guide, dat gevestigd is in het Financieel Centrum Kollum aan de Voorstraat. Al sinds 2004 werkt hij in de wereld van zakelijk financieren. Eerst in loondienst bij een bank en in 2015 is hij voor zichzelf begonnen. “Als ondernemer ben je altijd bezig met verdere groei en kansen die voorbij komen. Regelmatig spraken Job en ik over zakelijk financieren en toen hij uitsprak zich vol te willen storten, gingen onze gesprekken op een natuurlijke manier over op samenwerken en het oprichten van een gezamenlijk bedrijf,” vertelt Van der Molen.

Christiaan en Job

Zijn manier van werken, zoals Christiaan het zelf omschrijft als persoonlijk met korte lijnen en humor, is een perfecte combinatie met Van Campen & Dijkstra.

Het bedrijf van Van der Molen gaat op in de nieuwe opgerichte vennootschap, waardoor de naam VdM Finance Guide verdwijnt. In de nieuwe entiteit neemt Christiaan de bedrijfsvoering op zich. “In deze nieuwe opzet, waarbij ik ondernemer blijf, ga ik het nieuwe bedrijf opbouwen en verzorg ik zelf de adviezen richting de zakelijke klant.”

Zakelijk financieren

“Het is prachtig om nog meer klanten te voorzien van mijn kennis en op die manier de plannen van ondernemers te realiseren. Voor iedere ondernemer met een investeringsvraagstuk ga ik graag op zoek een passende financieringsoplossing. Wij werken hierin samen met diverse partijen zoals de traditionele banken, maar ook met andere financiers zoals leasemaatschappijen en crowdfunding-platformen. Er is tegenwoordig van alles mogelijk,” legt Christaan uit.

Vroeger was zakelijk financieren iets voor de traditionele banken. Inmiddels is dit verschoven naar zelfstandig adviseurs en een veel breder palet van aanbieders. Wij gaan deze mogelijkheden combineren. Met de voorkeurspositie van RegioBank als buurtzame en betrokken bank. En daarnaast bijna alle aanbieders uit de Nederlandse markt.

“Ik geef al jaren zakelijk financieringsadvies, en heb enorm veel zin om dat nu als onderdeel van Van Campen & Dijkstra te doen. Een sterk merk met een uitgebreid kantorennetwerk in het noorden. Hierin werk ik plaatselijk samen met de lokale collega’s op de Van Campen & Dijkstra vestigingen.” Afspraken kunnen gepland worden op één van de Van Campen & Dijkstra vestigingen, bij de klant, maar ook is het mogelijk om klanten op het huidige kantoor van Christiaan in Kollum te ontvangen. Maar net wat de klant uitkomt.

Samenwerking Söderberg & Partners

Van Campen & Dijkstra heeft Söderberg & Partners gekozen als partner om haar groeistrategie in Noord-Nederland te versnellen. Het Zweedse bedrijf heeft een minderheidsbelang in Van Campen & Dijkstra en ondersteunt ons op het gebied van risicobeheer, employee benefits en innovatieve financiële analyse. Zij zijn ook een bedrijf dat snel zijn positie in de Nederlandse assurantie- en pensioenadviesmarkt versterkt.

Vragen?

Heb jij ook een zakelijke financieringsvraag? Neem dan vooral contact op met jouw lokale contactpersoon bij Van Campen & Dijkstra RegioBank of neem direct contact op met Christiaan van der Molen via telefoonnummer 06-22755628 of stuur een mail naar christiaan@vancampendijkstra.nl. Afspraken zijn mogelijk door heel ons werkgebied in het noorden, bij jou op kantoor of op één van onze vestigingen.

  • 21 maart 2024
  • 4 min leestijd
  • Algemeen,Zakelijk

Dit bericht delen

Heb je vragen?

Neem contact met me op

Adisa
Adisa Terzic-Huremovic

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant